Kombinálható kamerák

A kombinálhatóság az élet minden területén fontos szempont, hiszen rendkívüli praktikusságot és költséghatékonyságot biztosít. Nincs ez másképp a biztonsági kamera rendszerek esetében sem. Ha az egyes termékek kombinálhatók, azzal adott esetben jóval hatékonyabban és precízebben történhet a helyszín, terület megfigyelése.

A biztonsági kamerák többféle típusba tartoznak annak megfelelően, hogy milyen célt szolgálnak, milyenek a műszaki paramétereik, és hogy milyen környezetben kerülnek felhasználásra. Más-más kameratípust igényel egy zegzugos, több akadállyal rendelkező épület szemmel tartása, mint például egy nagy területű hangáré, és ugyancsak más típusú berendezéseket érdemes választani otthonra, mint egy plázába, továbbá beltérre és kültérre is eltérő rendszerek kiépítésére van szükség.

Analóg és digitális, vezetékes és vezeték nélküli – ha van mód a kombinálhatóságra, akkor semmi nem maradhat rejtve a helyszínt védő szemek elől.

A kombinálhatóság kulcsa a rögzítő

A rögzítő ismeri fel a kamerákat, így lényegében a rögzítő típusán múlik a kombinálhatóság is. Egyes rögzítők AHD és IP kamerákkal is összeköthetők. Az XVR rögzítők használatával könnyűszerrel kialakíthatók a vegyes üzemű biztonsági kamera rendszerek, hiszen minden jól ismert videóformátumot, AHD/CVI/TVI/CVBS jeleket is támogatnak. Ezzel a megoldással adott esetben komolyabb összeg is megtakarítható, mert nem kell külön rögzítőket venni az analóg és az IP kamerákhoz.

Kamera rendszer rögzítő

Ami a kombinálást illeti, ez sokszor úgy történik, hogy egy meglévő, régebbi rendszer kerül kibővítésre, jellemzően egy AHD rendszer bővül IP-kamerákkal. Leginkább ebben az esetben van szükség XVR rögzítő megvásárlására. Amennyiben vadonatúj rendszer kiépítésére kerül sor, mindenképp érdemes az új rendszerhez passzoló rögzítők között körülnézni.

Bármilyen kérdése van a minőségi biztonsági szettekkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Ha pedig szeretne érdekességekről, hasznos tanácsokról olvasni, mindenképp látogasson el a blogunkra!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu