Blog

Mi a különbség kamera és kamera között?

2020.09.01 10:14

Mi alapján válasszak biztonsági kamera rendszert otthonra?

 

Mi alapján válasszak biztonsági kamera rendszert otthonra?

Minden vevőnek más és más biztonsági kamera szett a megfelelő, ezért érdemes előbb átgondolnia, hogy hová is szeretné felszerelni a kamerákat, hány kamerára van szüksége, illetve mik a lehetőségei. A kamera külseje sem elhanyagolható, hisz míg beltérre a dómkamerák tűnnek praktikusabbnak, kültérre inkább a csőkamerákat ajánljuk. Fontosnak tartjuk, hogy a kamera színe elüssön a környezettől, legyen jól látható, hisz egy kamera nem állítja meg a betörőket, de ha észreveszik, hogy kamerákkal őrzött a terület, jobban átgondolják, hogy bejöjjenek-e, vagy sem.

 

Wifi kamerarendszerek kedvező áron

Wifi kamera szett beszerelése nagyobb, nyitott terület esetében ajánlott, hisz a jel számára minden fal akadály, így előfordulhat, hogy több falon áthaladva már elveszik a jel, és a kamera nem fog csatlakozni a rögzítőhöz, ezért nem is fog működni.

 

A vezeték nélküli kamera rendszer előnye, hogy a kamerákat nem kell kábellel csatlakoztatni a rögzítőhöz, viszont minden egységnek külön tápellátásra van szüksége, így a kamerák közelében 220 voltos aljzatra van szükség. Minden nálunk elérhető wifi kamera fehér színű és cső alakú.

 

AHD kamerarendszerek széles választékban

Az AHD kamerarendszerek a szerelés szempontjából egyszerűek, és a választék is nagyobb, hisz minden típusból van fehér és antracit színű, valamint cső és dóm kivitelű is. A legolcsóbb AHD kameráink műanyag kivitelűek. A felbontásuk 2(Full HD)/5 mpix, ezért szép képet biztosítanak, de felszerelésük inkább beltérre ajánlott, mivel a műanyag a napfénynek és fagynak nem annyira áll ellen, mint a drágább, de fém kivitelű kamerák.

 

A fém 2/5/8 mpix felbontású kamerák kül- és beltérre egyaránt alkalmasak. Itt a vevőtől függ, hogy mennyit szán egy szettre. A 8 mpix modell már 4k felbontású. A legnagyobb felbontású térfigyelő kamera rendszerek akkor ajánlottak, ha a kisebb részletek is fontosak a felvételen. Minél nagyobb felbontású a kamera, annál tisztább képet biztosít.

Szintén megtalálható kínálatunkban a 2 mpix Starvis kamerarendszer (kültéri+beltéri), amelyet olyan helyekre ajánlunk, ahol fontosabb a tisztább éjjeli felvétel. Ez a kamera speciális Sony Starvis lencsével van ellátva, amelynek legnagyobb előnye, hogy ott is tisztább képet biztosít, ahol éjjel nincs semmilyen megvilágítás.

 

IP kamera szett – a legmodernebb megoldás

Az IP kamera rendszerek a jelenleg legkeresettebb és legmodernebb kamerák. Az összes kamera közül ezt a típust a legegyszerűbb felszerelni, hiszen csak egy kábel szükséges egy kamerához. A kábel egyik vége a rögzítőbe, másik vége a kamerába csatlakozik, ezért nem kell külön tápellátást biztosítani.

 

Mivel digitális jelet közvetít, nem vesz semmi zavarást, ami az AHD analóg rendszernél megtörténhet. Minden, a készletünkben egyaránt elérhető bel- és kültéri IP kamera fém kivitelű. 2/5/8 mpix felbontású modellek is kaphatók, ezért szintén a vevőn múlik, mennyit áldoz egy szettre, mennyire szeretne tiszta képet kapni. Ezeknél a modelleknél is elérhetők a Starvis lencsével felszerelt típusok, ha fontos az éjjeli felvétel minél jobb minősége.

 

Készletünkben megtalálhatók IP PTZ kamerák is, amelyek csatlakoztathatóak a rögzítőhöz, mozgathatóak, és fókusszal is el vannak látva. Ezek a modellek inkább cégek számára ajánlottak, ahol valaki ül a monitor mögött, és maga irányítja a kamerát.

 

Amennyiben bármilyen kérdésük van, írjanak bizalommal!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu